Als je eindelijk je droombadkamer hebt, is het tijd om hier van te gaan genieten! Maar dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen blijven doen. Daarom is het op de juiste manier onderhouden van je badkamer erg belangrijk. Wil je weten hoe je alle verschillende materialen het beste kunt onderhouden? Lees dan snel verder!

Het bad en de douchebak

De meeste baden en douchebakken zijn gemaakt van acryl. Het voordeel van dit materiaal is dat het erg weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk schoon te houden is. Zorg er wel voor dat je schoonmaakmiddelen zonder agressieve bestandsdelen gebruikt, anders zal dit na verloop van tijd de bovenlaag aantasten. Het beste kun je gewoon milde schoonmaakmiddelen gebruiken, dit zal voldoende zijn. Heb je last van kalkvlekken? Dan is azijnoplossing of citroenzuur een goede optie. Een bad van Solid Surface is het beste te reinigen met zeep en heel veel water. Na elke poetsbeurt moet je het bad of de douchebak goed droogmaken, zo voorkom je vlekken.

Een glazen douchewand

Als je kiest voor een glazen douchewand, krijg je automatisch een ruimtelijk ogende inloopdouche. Omdat je door de douchewand heen kunt kijken lijkt je badkamer optisch groter. Een glazen douchewand heeft wel wat meer onderhoud nodig. Zo krijg je snel kalkaanslag als je deze niet goed schoon houdt. Zorg er altijd voor dat je de wand na een douchebeurt goed afspoelt, eerst met warm water en daarna het liefst nog met koud water. Vervolgens maak je de wand goed droog met een zachte (hand)doek of een raamwisser. Qua schoonmaakmiddelen is het verstandig om milde reinigingsproducten te gebruiken, zonder agressieve bestandsdelen. Ook moet je altijd een zachte doek gebruiken om krassen te voorkomen.

Keramiek

In de meeste badkamers komen we ook verschillende onderdelen van keramiek tegen. Denk bijvoorbeeld aan de tegels of het toilet. Keramiek is ook een erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk materiaal, maar het is wel belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Ook bij dit materiaal geldt dat agressieve schoonmaakmiddelen niet goed zijn. Om vlekken te verwijderen kun je het beste azijn gebruiken, maar verder is af en toe een vochtige doek echt voldoende!

Badkamerkranen

Op kranen zien we kalkvlekken die door waterspetters worden achtergelaten. Zorg er daarom voor dat je de kraan om de paar dagen even schoonmaakt met een vochtige doek. Voor een betere reiniging kun je water een zeep gebruiken, verder is er niks nodig om je kranen mooi te houden.

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om uw badkamer te onderhouden. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over het onderhouden van uw badkamer? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening