Droom jij ook van een Scandinavische badkamer? In Scandinavië leven ze ruimtelijk en vrij. Design en comfort staan voorop. De minimalistische stijl is dan ook typerend wanneer het om de kenmerken van een Scandinavische badkamer gaat. Er wordt veelvoudig gebruikt gemaakt van lichte en zachte kleuren en natuurlijke materialen staan dan ook centraal. Ook een Scandinavische badkamer creëren? Lees hieronder verder!

Werk met licht

Een Scandinavische badkamer zorgt voor rust en ruimtelijkheid. De badkamers in deze noordelijke landen hebben vaak grote ramen die veel licht doorlaten. Om in jouw badkamer toch veel zonlicht binnen te laten, maar wel voor privacy te zorgen kun je kiezen voor vochtbestendige jaloezieën.

Een kleine badkamer? In Nederland hebben we niet altijd het geluk van een groot raam in de badkamer. De oplossing hiervoor zijn speciale LED-panelen die daglicht na kunnen bootsen. Perfect voor als je toch het licht wilt binnenhalen.

Maak gebruik van pastelkleuren

In Noorwegen, Zweden en Finland worden vaak lichte kleuren in badkamers gebruikt, omdat de zonuren beperkt zijn. Daarom wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van witte en ‘koelere’ tinten zoals antracietgrijs. Deze kleuren absorberen het licht waardoor dit optimaal weerkaatst wordt. Je kan bijvoorbeeld voor de betegeling voor een van deze kleuren kiezen. Zo heb je een goede basis en het maakt de ruimte gevoelsmatig groter. Gelukkig is er ook ruimte voor kleur!  Scandinaviërs gaan vaak voor pastelkleuren zoals ijsblauw, pastel roze of vaalgroen. Dit doen zij als kleur op hun muur of in de vorm van accessoires.

Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamer

Het gebruik van natuurlijke elementen

In een Scandinavisch interieur komen veel natuurlijke elementen terug zoals verschillende onbewerkte houtsoorten, dierenvachten en steen. Zo kun je bijvoorbeeld de muur of vloer bekleden met hout en accessoires gebruiken in deze stijl. Hierbij kun je denken aan een rieten wasmand of gevlochten manden om je handdoeken in op te bergen. Daarnaast hebben Scandinavische badkamers ook veel groene elementen in de vorm van planten.

Voor de vloer of wanden kun je gebruik maken van badkamertegels die goed passen in een Scandinavisch ontwerp. Denk aan betontegels of lichtblauwe/groene tegels. Wil je de tegels wat meer op laten vallen? Ga dan voor een visgraatmotief. Dit is een populair legpatroon in Scandinavië.

Scandinavische badkamer

Simplicity is the key

Hou het simpel! Badkamermeubels met strakke lijnen, kranen in een moderne vorm en profiel loze douchecabines. Dit hoort allemaal bij de Scandinavische stijl. Om rust in je badkamer te houden is het belangrijk om weinig spullen in zicht te hebben. Een paar visueel interessante objecten zijn voldoende. Zo kun je ook kiezen voor een echte eyecatcher. Heb je genoeg ruimte in jouw badkamer? En hou je van luxe? Plaats dan een vrijstaand bad in jouw Scandinavische badkamer. Je kan het beste kiezen voor een mat witte kleur om de Scandinavische stijl door te trekken.

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Ook een Scandinavische badkamer creëren? Of heb je nog tips/vragen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe je onze tips heeft toegepast in de badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droomt u al over die nieuwe badkamer? Laat uw wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening