Zwart is misschien niet de eerste optie die in je gedachte opkomt als je aan een badkamer denkt, maar toch zien we de zwarte badkamer steeds vaker voorbij komen. Je kan dit doen door middel van zwarte accessoires en elementen, maar sommigen kiezen ook zelfs voor zwarte muren en vloeren! In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over de zwarte badkamer.

De voordelen van een zwarte badkamer

Eén van de redenen waarom we de zwarte badkamer steeds vaker gaan zien, is omdat deze tint veel voordelen heeft. Allereerst straalt zwart een vorm van luxe en exclusiviteit uit. Zwart gecombineerd met mooie meubels en accessoires zorgt dus al snel voor een exclusieve uitstraling. Daarnaast is zwart natuurlijk ook erg tijdloos en kun je eigenlijk elke kleur ermee combineren. Als je de basis zwart houdt, kun je de overige kleuren steeds aanpassen naar je smaak. Daarnaast is er ook nog een praktisch voordeel, op zwart zou je eenmaal minder vuil dan op wit! Let wel op: dit geldt echter niet voor stof, stof zie je sneller op zwart dan op wit!

Zwarte elementen

Vind je een volledig zwarte badkamer toch iets te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om andere kleuren of tinten toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor een houtkleurig badkamermeubel, of kies juist voor zwarte accessoires en elementen. Door bijvoorbeeld mat zwarte kranen en accessoires zoals een wc rol houder, toiletborstel en handdoek haakje toe te voegen, creëer je een leuk contrast met de lichte basiskleuren!

Tips voor een zwarte badkamer

Ondanks dat zwart in de badkamer veel voordelen kan hebben, zijn er ook bepaalde dingen waar je op moet letten. Zeker als je er voor kiest om ook de muren en de vloer zwart te maken. Probeer te voorkomen dat je zwarte badkamer een ‘donker hok’ wordt. Zorg er altijd voor dat je voldoende daglicht in de badkamer hebt, waardoor het nog altijd een frisse en gezellige ruimte blijft. Mocht je dit toch niet met daglicht kunnen oplossen, zorg dan dat je voldoende en het juiste kunstlicht in de badkamer hebt. Daarnaast staat de tint zwart er natuurlijk ook om bekend dat het ruimtes kleiner laat ogen. Dit kun je goed oplossen door het gebruik van spiegels. Spiegels maken de ruimte optisch groter, omdat het lijkt alsof er nog een ruimte achter zit. Ga aan de slag met het stylen van je zwarte badkamer en kom er achter wat jij mooi vindt!

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips voor een zwarte badkamer. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over het pimpen van uw zwarte badkamer? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening