Verreweg het meest gebruikte materiaal in badkamers is keramiek. Dit komt omdat het past bij elke badkamerstijl, maar ook omdat je er qua design alle kanten mee op kan. Maar keramiek heeft nog meer voordelen! In deze blog laten we je zien waarom dit materiaal in de badkamer een goede keuze is.

De prijs

Voor veel mensen is de prijs een grote factor die mee speelt in de keuzes die gemaakt worden als het gaat om de nieuwe badkamer. Eén van de grote voordelen van keramiek, is dat het een voordelig materiaal is. Sterker nog, van alle materialen die in de badkamer gebruikt kunnen worden, behoort keramiek tot de goedkoopste soorten. Dit is dus erg fijn voor je portemonnee!

Het uitgebreide assortiment

Omdat keramiek zo vaak voorkomt in badkamers, is de keuze uit keramische elementen vaak eindeloos. Of je nu gaat voor een rond bad, een hoekbad, een dubbele of een enkele wastafel, alles is mogelijk! Zelfs de tegels in de badkamer kunnen van keramiek zijn. Of je nu houtlook tegels wilt of liever voor een betonlook vloer gaat, alles kan gemaakt worden van keramiek. Hoewel keramische tegels van zichzelf wel erg koud zijn, kunnen ze wel goed warmte doorlaten. Daarom is vloerverwarming in een keramische vloer ook geen enkel probleem.

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

Ook is keramiek sanitair erg makkelijk in het onderhoud. Het materiaal is kras- en slijt vast. Dat komt omdat keramiek wordt gemaakt uit een kleimengsel, dat onder grote druk wordt geperst en bij hoge temperaturen gebakken wordt. Dat maakt dit materiaal oersterk en zorgt ervoor dat vocht en vuil en niet in kunnen trekken. Omdat het zo glad van structuur is, is het ook nog eens makkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch. Je zal aan keramische tegels veel minder werk hebben dan aan bijvoorbeeld natuursteen of hout. Zelfs de grootste vlekken zullen na een poetsbeurt weer als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!

Goed voor het milieu

Als laatste is het materiaal ook nog eens duurzaam. De gebruikte grondstoffen om keramiek te maken, zijn allemaal natuurlijk. Daardoor is de afbraak ervan niet vervuilend. Zo draag je met keramiek in de badkamer ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu!

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn voordelen over keramiek in de badkamer. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen over het kopen van keramische elementen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe dit heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droomt u al over die nieuwe badkamer? Laat uw wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening