Wij zijn fan van planten in de badkamer. Ze geven je badkamer wat kleur, waardoor het leuke decoratie is. Vaak steekt de groene kleur mooi af tegen veelgebruikte tinten in de badkamer zoals zwart, wit, grijs en beige. Maar dat is niet het enige voordeel. Planten zorgen ook nog eens voor meer zuurstof. Dit is in een vaak warme ruimte als een badkamer extra handig! We laten je zien welke planten het meest geschikt zijn voor in de badkamer.

Aloë Vera

Een populaire plant die het ook prima in de badkamer doet. Hij zorgt voor extra zuurstof en kan tegen een stootje. Nog een extra voordeel: het sap in de bladeren heeft een helende werking en is erg goed voor de huid. Zo kun je direct je huid verzorgen!

Varens

Varens voelen zich op zijn best in een vochtig klimaat. Daarom is de badkamer een uitstekende plek om deze neer te zetten. Daarnaast heeft deze plant ook niet zo veel aandacht nodig. Ideaal dus als je niet zulke groene vingers hebt.

Lepelplant

Ook deze plant komt van oorsprong uit een warm en vochtig klimaat. Nog een perfecte kandidaat voor in de badkamer. hij heeft mooie donkergroene bladeren met daar tussen witte vaantjes. Een echte eye-catcher voor in de badkamer.

Orchidee

Wil je toch wat kleur aanbrengen? Dan is de orchidee een goede optie. Deze plant heeft bloemen in verschillende kleuren, dus alles is mogelijk. Hij is gemakkelijk te verzorgen en kan prima overleven in een vochtige omgeving.

Jeroen, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren mijn tips om voor planten in de badkamer. Heeft u nog meer tips of wilt u iets vragen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft toegepast in uw badkamer.

Geïnspireerd geraakt?

Droomt u al over die nieuwe badkamer? Laat uw wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening