Dit jaar komen er weer een paar opvallende trends voorbij in de badkamer wereld, die we niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Lees snel verder hoe jij je badkamer kunt inrichten volgens de laatste trends van 2020!

1. Betonnen wastafels

De beton(look) wastafel zien we al een tijdje voorbij komen, maar nog steeds is deze trend helemaal hot. Deze wastafel geeft je badkamer een robuuste, stoere maar ook duurzame uitstraling. De stijl past in bijna iedere badkamer en een betonnen wastafel heeft ook nog eens als voordeel dat je vuil minder snel ziet dan in een witte wastafel!

2. Ronde spiegels

Ook de ronde spiegel is een echte eyecatcher van deze tijd. Vaak is het een ideale compensatie met de rechte en hoekige elementen zoals een wastafelmeubel en tegels. Daarnaast zien we ook steeds vaker technische snufjes zoals spiegelverwarming, verlichting of zelfs muziekaansluiting terug komen in de spiegels.

3. Metallic of matte elementen

Ben jij uitgekeken op de standaard chroom-kleurige kranen en accessoires in je badkamer? Ga dan voor metallic of matte elementen! Denk bijvoorbeeld aan gouden of roségouden kranen, of kies voor matzwarte accessoires zoals een toiletrolhouder en een prullenbakje. Deze relatief kleine aanpassingen zullen je badkamer weer een hele andere look geven!

4. Verschillende typen douchekoppen

De badkamer anno 2020 staat ook helemaal in het teken van luxe en comfort. In een badkamer moet je tot rust kunnen komen aan het begin of het einde van een lange dag. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere regendouche, met daarnaast een losse douchekop met een hardere straal om bijvoorbeeld je haar goed uit te kunnen spoelen. Of ga voor een douchekop die je op verschillende standen kunt zetten. Zo heb je altijd de perfecte stand voor iedereen in huis.

5. Duurzame/slimme badkamer

Ook duurzaamheid is een onderwerp waar we in 2020 niet meer omheen kunnen. In de badkamer kunnen we hier goed op inspelen. Denk bijvoorbeeld aan waterbesparende douchekoppen, energiezuinige ventilatie en een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Daarnaast komt er ook weer steeds meer techniek in de badkamer kijken. Zo kun je er voor kiezen om muziekinstallatie in je badkamer te bouwen, of kan je met de verlichting in de spiegel zien hoe je make-up er bij daglicht en bij schemer uit ziet!

6. Elementen vanuit verschillende werelddelen

We laten ons op badkamergebied steeds meer inspireren door andere werelddelen en culturen. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke Portugese tegeltjes tegen de wand, of juiste de ‘cleane’ uitstraling van de Scandinavische stijl. Daarnaast is hout een goed materiaal om verschillende stijlen met elkaar te verbinden. Hout is namelijk neutraal en past vrijwel overal goed bij.

Ben je nieuwsgierig hoe wij al deze trends in onze badkamer collectie hebben terug laten komen? Twijfel dan niet om een keer langs te komen in één van onze vestigingen. Wij helpen je graag verder!

Songül, trendwatcher bij Sani-Dump

Dit waren de badkamertrends van 2020. Heeft u nog meer trends gespot of wilt u iets vragen over deze trends? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe u de badkamertrends in uw badkamer gaat toepassen.

Geïnspireerd geraakt?

Droom jij al over die nieuwe badkamer? Laat je wensen letterlijk in kaart brengen door middel van onze 3D-tekeningen. Geheel gratis én vrijblijvend.

Maak een gratis 3D tekening