Zo maakt u de voegen van uw badkamer schoon!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 28 maart 2024

Het schoonmaken van de voegen in uw badkamer is vaak een klus die wordt uitgesteld, maar toch regelmatig moet gebeuren. Voegen in de badkamer zijn gevoelig voor vochtophoping, waardoor zeepresten, schimmels en bacteriën zich kunnen ophopen. Door het dagelijks gebruik van water in de badkamer blijft vocht altijd aanwezig. Het is daarom belangrijk om de voegen regelmatig schoon te maken. Wij vertellen u graag welke stappen u kunt gebruiken om uw voegen in de badkamer weer schoon te krijgen.

Sani-Dump - De voegen van uw badkamer schoonmaken

Waarom is het belangrijk om uw voegen schoon te houden?

De badkamer is een vochtige omgeving waar dagelijks water stroomt, waardoor voegen na verloop van tijd vuil worden. In de douche ontstaan vooral zeepresten, kalkaanslag en op lange termijn schimmel. Door regelmatig uw voegen schoon te maken, voorkomt u schimmelvorming en het probleem om op de lange termijn voegen te herstellen of helemaal opnieuw aan te brengen.

Zo kunt u het beste te werk gaan

Stap 1: Start met het voorwerk

Voordat u begint, is het belangrijk om oppervlakkig vuil van de voegen te verwijderen. Gebruik hiervoor een kleine borstel of tandenborstel en schrob langzaam over de voegen om het eerste vuil los te maken

Stap 2: Kies het juiste reinigingsmiddel

Elke badkamer kan een ander soort schoonmaakmiddel nodig hebben. Een mengsel van baking soda en water is een milde reiniger die zorgt voor glanzende voegen. Een alternatief hiervoor is wasverzachter en water.

Stap 3: Inwerken en schrobben

Breng het mengsel aan op de voegen en laat dit enkele minuten intrekken. Vervolgens is het belangrijk om langzaam te schrobben met een kleine borstel of tandenborstel om al het vuil te verwijderen.

Stap 4: Spoelen

Spoel de voegen als laatste stap af met lauw water om alle resten vuil en reinigingsmiddel te verwijderen. Laat de voegen daarna een aantal uur drogen voordat ze weer nat worden om opnieuw vochtophoping te voorkomen.

Het resultaat: schone en glanzende voegen in uw badkamer!

Trendwatcher Songül

Voordat u begint, is het belangrijk om oppervlakkig vuil van de voegen te verwijderen.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
De voegen van uw badkamer schoonmaken: do & don’ts
Sani-Dump - De voegen van uw badkamer schoonmaken: do & don’ts

Wat u beter niet kunt doen…

De voegen zijn een belangrijk onderdeel van het tegelwerk in de badkamer. Daarom is het niet handig om bleekmiddelen of azijn te gebruiken. Deze agressieve schoonmaakmiddelen tasten de voegen aan, waardoor ze op de lange termijn kunnen verdwijnen. Zowel bleekmiddel als azijn zijn schadelijk voor uw voegen. Als u toch azijn wilt gebruiken, is het belangrijk te verdunnen met water. 

Daarnaast is het niet verstandig om allesreinigers en agressieve antikalkproducten te gebruiken. Allesreinigers kunnen ervoor zorgen dat de voegen loslaten, waardoor er meer kans is op vuil. Agressieve antikalkmiddelen kunnen voor verkleuring en beschadiging van de voegen zorgen.

Kortom, het advies is om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals baking soda en wasverzachter. Deze producten zijn verkrijgbaar in de supermarkt en zorgen voor de juiste reiniging, en het behoud van uw voegen!

overzicht wellness badkamer
bohemian badkamervibe

Meer badkamer inspiratie in ons gratis inspiratiemagazine

Naast een badkamer uitkiezen is het belangrijk deze goed te onderhouden. Door het regelmatig schoonmaken van de voegen van uw tegels voorkomt u schimmels en bacteriën. Meer tips nodig voor het onderhouden en reinigen van uw badkamer? Onze badkamerspecialisten staan voor u klaar. U kunt natuurlijk ook inspiratie op doen in ons gratis inspiratiemagazine.

Laatste trends