Veilige badkamer voor ouderen

Door Songül

Geschreven door: Songül op 12 februari 2019

Vele ouderen ondervinden problemen bij baden, douchen en naar het toilet gaan, omdat hun sanitair niet veilig genoeg is. Diverse aanpassingen in de badkamer kunnen uw badkamer een stuk veiliger maken en zo het risico om te vallen aanzienlijk verminderen. In deze blog geven wij u verschillende tips voor een veilige badkamer voor ouderen.

Dus bent u op zoek naar inspiratie om uw badkamer een stuk veiliger te maken? Lees dan snel verder! Wij helpen u graag op weg naar een veilige badkamer!

Veilige badkamer voor ouderen

Tip 1. Antislip

De combinatie met water en zeep kan zorgen voor een gladde vloer en kan de kans op uitglijden vergroten. Om het vallen te voorkomen is een antislip vloer creëren een van de beste oplossingen. Dit kan door een gehele nieuwe vloer in de badkamer te leggen of een coating op uw bestaande vloer aan te brengen.

Trendwatcher Songül

HET RISICO OM TE VALLEN AANZIENLIJK VERMINDEREN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Veilige badkamer voor ouderen
Veilige badkamer voor ouderen

Tip 2. Zorg voor een gelijke vloer

Deze tip hangt samen veel samen met tip 1. Ook deze tip is er namelijk voor om uitglijden in de badkamer te voorkomen. Met een gelijke vloer bedoelen we een vloer die geen onverwachte af- en of opstapjes bevat.

Trendwatcher Songül

OM UITGLIJDEN IN DE BADKAMER TE VOORKOMEN

Veilige badkamer voor ouderen
Veilige badkamer voor ouderen

Tip 3. Extra houvast

Voor extra veiligheid in de doucheruimte, is het verstandig de wanden uit te voeren met handgrepen of wandbeugels. Wandgrepen maken dat u zich ten allen tijden kan vasthouden en omhoog hijsen. Net even die extra steun, waardoor u zich comfortabel voelt in de badkamer. Een voorwaarde voor een veilige badkamer met wandgrepen, is wel dat deze grepen stevig in de muur verankerd zijn.

Tip 4. Douchezitje

Wilt u zeker zijn dat u tijdens het douchen niet uitglijdt? Kies dan voor een (opklapbaar) douchezitje. Er zijn diverse veilige douchestoelen verkrijgbaar van diverse merken. Zo zijn er douchezitjes met extra armsteunen of met ondersteunende poten, voor extra stevigheid indien gewenst.

Bovendien zijn er ook baden met een ingebouwd douchezitje. Zoals u op de afbeelding kunt zien is dit douchezitje ook te draaien, waardoor het ook kan dienen als rugsteuntje. Daarnaast heeft het bad op de afbeelding ook een instap deurtje, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het in en uit het bad stappen.

Tip 5. Ruimte in de badkamer

De laatste tip is om voldoende bewegingsvrijheid te hebben in de badkamer. Houd hierbij bijvoorbeeld rekening met de indeling voor een eventuele rollator, rolstoel of iemand die u komt helpen. Een belangrijke toevoeging aan deze tip is: zorg ervoor dat uw badkamer deur altijd naar buiten toe draait. Dit scheelt enorm veel ruimte in de badkamer.

Trendwatcher Songül

OM UITGLIJDEN IN DE BADKAMER TE VOORKOMEN

Hopelijk hebben wij u met deze tips een stuk verder geholpen naar een veilige badkamer voor ouderen. Heeft u nog meer tips? Laat ze dan vooral aan ons weten! Daarnaast zijn wij natuurlijk erg benieuwd hoe u onze tips heeft verwerkt in uw badkamer. Bent u nieuwsgierig naar de badkamers die wij allemaal verkopen? Twijfel dan niet om eens langs te komen in één van onze showrooms. Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van uw droombadkamer!

Laatste trends