Tips voor een ensuite badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 01 september 2023

Droomt u ervan om vanuit bed rechtstreeks onder douche te stappen of in bad te gaan? Een ensuite badkamer is een ware luxe die u elke dag het gevoel geeft dat u in een hotel bent. Het hebben van een eigen badkamer direct verbonden aan je slaapkamer biedt niet alleen gemak, maar ook de mogelijkheid om een persoonlijke oase van ontspanning te creëren. Laat u inspireren door onze tips.

Tips voor een ensuite badkamer

Wat is een ensuite badkamer precies?

Bij een ensuite badkamer is de badkamer verbonden met een andere ruimte in huis. Vaak is dat de slaapkamer, maar het kan ook een logeerkamer of andere kamer zijn. Het is als het ware een inloopbadkamer.

Waar moet u opletten bij een ensuite badkamer?

Bij het ontwerpen van een ensuite badkamer is het cruciaal om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Denk goed na over de indeling en plaatsing van sanitair, meubels en opbergruimte. Kies voor compacte, ruimtebesparende badkamermeubels en overweeg het gebruik van inbouwkasten om spullen uit het zicht op te bergen. Zo behoudt u een gevoel van ruimte en creëert u een strakke en georganiseerde look.

Trendwatcher Songül

De badkamer kan ook verbonden zijn met een logeerkamer

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Tips voor een ensuite badkamer
Tips voor een ensuite badkamer

Verschillende opties voor een badkamer ensuite

Er zijn veel mogelijkheden voor een ensuite badkamer. We lichten er graag enkelen voor u uit.

Bad in de slaapkamer

De twee meest rustgevende meubels in één ruimte: een bed en een bad. U kunt letterlijk een bad in de badkamer zetten. Het bad werkt dan gelijk decoratief en doet denken aan een chique hotelkamer.

Badkamer vanuit de slaapkamer

De badkamer zit hier aan de slaapkamer vast. Als u de ruimtes wilt scheiden, dan kunt u kiezen voor een schuifdeur.

Een wand om de ruimtes te scheiden

Er kan ook gebruik gemaakt worden van een wand of schuifdeur om de ensuite badkam toch enigszins te kunnen afsluiten van de kamer.

Ontdek de mogelijkheden voor een badkamer ensuite bij Sani-Dump

Een ensuite badkamer is een waardevolle toevoeging aan uw slaapkamer en biedt de mogelijkheid om uw persoonlijke wellnessruimte te creëren. Bij Sani-Dump helpen we u graag bij het vinden van hoogwaardige badkamerartikelen en inspirerende ideeën om uw ensuite badkamer tot een ware oase van ontspanning en comfort te maken.

Kom langs bij een showroom bij u in de buurt en laat u adviseren door een van onze badkamerspecialisten. Online alvast inspiratie opdoen? Download gratis ons inspiratiemagazine.

Laatste tips