Stijlvolle betonlook badkamer ideeën

Door Songül

Geschreven door: Songül op 06 maart 2022

De betonlook in de badkamer komt steeds meer voor in woningen en geeft de ruimte direct een industriële uitstraling. Beton is een functioneel en gebruiksvriendelijk oppervlak voor keukens en badkamers. Er zijn vele stijlvolle manieren waarop u beton in uw badkamer kunt toepassen. In dit blogbericht hebben we badkamer ideeën met beton verzameld.

een nieuwe badkamer

Gebruik van beton in de badkamer

Beton in de badkamer wordt steeds populairder door het feit dat het materiaal duurzaam is, strakke uitstraling biedt en relatief goedkoop is in vergelijking met andere materialen. Beton kan in allerlei vormen worden gegoten en is niet alleen toepasbaar op vloeren of muren, maar kan ook gebruikt worden voor werkbladen en baden. Het maakt niet uit wat u kiest: the sky is the limit!

Beton is heel simplistisch van vorm en geeft de badkamer een wat koelere sfeer. Wanneer we kijken naar moderne en minimalistische badkamers wordt er vaak gebruik gemaakt van betonnen badkuipen of wastafels. Beton in combinatie met steen of hout kan de badkamer meer sfeer geven. Ondanks dat beton zelf poreus is, is het uitstek geschikt voor in de badkamer. Door middel van een chemische behandeling kunnen de poriën gemakkelijk afgedicht worden, waardoor er een onzichtbare beschermlaag ontstaat.

Trendwatcher Songül

DE MOGELIJKHEDEN MET BETON ZIJN EINDELOOS.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
een nieuwe badkamer
een nieuwe badkamer

Betonlook

Wanneer echt beton zelf geen optie is zijn er verschillende alternatieven. Hier komt de betonlook om de hoek kijken. Zo zijn er verftechnieken om de uitstraling van echt beton na te bootsen, maar kunnen betonlook tegels ook de illusie geven van echt beton. Weten op welke manier u de betonlook goed in uw badkamer kunt realiseren? Lees hier meer over het creëren van een betonlook in de badkamer.

Zoals al eerder benoemd kunnen moderne technieken beton verschillende looks geven. Zo kan het geslepen en gepolijst worden tot een glad oppervlak of gemengd worden met cement of een ander materiaal. Denk eens aan Beton ciré, wat voor een speels effect zorgt. Lees hier meer over Beton Ciré in de badkamer.

Bepaal je budget

Ook niet onbelangrijk om vooraf vast te stellen is uw budget. Een nieuwe badkamer is nu eenmaal een investering, maar vooraf een budget afspreken met uzelf zal er voor zorgen dat de kosten niet onverwachts veel te hoog uitvallen.

Schetsen

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de nieuwe badkamer, is het heel verstandig om vooraf een schets te laten maken. Bij Sani-Dump kunt u geheel gratis en vrijblijvend een 3D tekening laten maken, waardoor u een goed beeld krijgt! Ook adviseren we u over de indeling, materialen en kleuren.

Trendwatcher Songül

BETON IS EEN FUNCTIONEEL EN GEBRUIKS- VRIENDELIJK MATERIAAL.

een nieuwe badkamer
een nieuwe badkamer

Wastafel in betonlook

Afhankelijk van de stijl die u wil realiseren, kunt u ervoor kiezen om een gehele betonnen wastafel met badmeubel te nemen of enkel een betonnen waskom. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om deze te combineren met staal, natuursteen of hout voor de gewenste stijl.

Badkuip in betonlook

Ooit gedacht aan een betonnen badkuip? Wees creatief en laat een betonnen badkuip maken. Hierin kunnen tegels of andere bewerkingen in worden gemaakt. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om in plaats van standaard grijs een andere kleur betonnen badkuip te laten realiseren.

Betonnen inloopdouche

Laat betonstuc aanbrengen op de wanden en muren van de badkamer en geniet van een strakke en moderne look. Door een speciale coating wordt de douche waterdicht. Wanneer je heel de badkamer laat stukken wordt het één mooi geheel.

Wat zijn de voordelen van een betonlook in de badkamer?

Twijfelt u nog over beton in de badkamer? We hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • Hygiënisch en schimmelwerend;
  • Weinig onderhoud;
  • Waterdicht en slijtvast;
  • Duurzaam;
  • Geschikt voor gebruik op badkamervloeren, muren, meubels en badkameraccessoires.

Meer inspiratie opdoen voor een betonlook badkamer? Neem eens een kijkje op deze pagina.

Laatste trends