Kleine badkamer? Laat uw badkamer groter lijken dan dat hij is!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 05 november 2021

In de meeste huizen in Nederland is de badkamer kleiner dan de rest van het huis. Daarnaast staat hij ook nog eens boordevol. Denk maar aan al uw badmeubelen, het toilet, wellicht een bad, de douche, uw wastafel en ook nog eens een wasmachine, die vaak ook in de badkamer staat. Sani-Dump geeft u graag een aantal tips om uw badkamer groter te laten lijken dan dat hij werkelijk is. Lees de tips in ons blogbericht.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-26T112118.859

Vrijwel 90% van de Nederlandse huizen heeft een vrij kleine badkamer. De gemiddelde badkamer is namelijk zo’n 8 á 9 m² groot. We hebben nu eenmaal niet veel ruimte in ons kleine landje. Toch zou het goed zijn om ervoor te zorgen dat onze badkamers wat groter zijn. Vooral omdat de badkamer een praktische ruimte is en u er een momentje voor uzelf moet kunnen hebben.

Het formaat

Allereerst is het goed om te bepalen wat voor formaat u wilt. Hiervoor is het goed om te kijken naar de grootte van uw badkamer en de indeling van de ruimte. Voor een kleine ruimte kun u beter niet te kleine tegels kiezen, want dat maakt de ruimte optisch nog kleiner. Het is natuurlijk het mooist als u de tegels niet teveel hoeft bij te snijden. Hou hier dus rekening mee met het bepalen van de maat. Kleinere tegels kunnen juist weer heel mooi zijn op bijvoorbeeld één van de wanden, als de vloer en de andere wanden een grote tegel of bijvoorbeeld een betonlook hebben.

Trendwatcher Songül

Vrijwel 90% van de Nederlandse huizen heeft een vrij kleine badkamer

Sani-Dump - knipoog-lachend (1)
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T102118.928
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-04-12T102112.442

Wat kunt u doen om uw badkamer optisch groter te laten ogen?

 • Een van de dingen die u kunt doen om uw badkamer groter te doen laten lijken is door de vloer van de doucheruimte door te laten lopen. Sluit de douche niet af met een muur, maar maak gebruik van een glasplaat. Op deze manier betrekt u het gedeelte bij de rest van de badkamer. Zeg gedag tegen de ouderwetse douchecabines en omarm uw badkamer die zo minder hokkering wordt.
 • Daarnaast kunt u grotere tegels gebruiken en de voegen zo klein mogelijk houden. Het is namelijk zo dat wanneer de voegen klein zijn u meer rust creëert. Dit laat de badkamer ook groter ogen.
 • Niet te vergeten is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren, licht creëert namelijk ruimte.
 • Spiegels! En het liefste zo groot mogelijke spiegels. Laat een spiegel op maat snijden en benut de totale breedte van de muur met een spiegel. Ook kunt u gebruik maken van meerdere spiegels, kies dan wel voor dezelfde omlijsting om te zorgen dat er eenheid in de badkamer blijft.
 • Een iets drastischere oplossing is een verbouwing. Kunt u de badkamer verplaatsen? Of misschien kunt u er wel voor zorgen dat u een stukje van een de slaapkamer kunt inleveren. Dit stelt u in staat om uw droombadkamer te realiseren.
Trendwatcher Jeroen

Denk bij het uitzoeken van de tegels goed na over welke sfeer u wilt creëren

Sani-Dump - fd19e7d50c6941aad8d7cb606b159cf8

Hoe werkt u uw wasmachine uit het zicht?

 • Het is soms lastig om een geschikte plek voor de wasmachine te vinden. Wanneer deze in de badkamer staat is het mooier om uw wasmachine weg te werken achter een ombouw. Let er natuurlijk wel altijd op of de apparaten genoeg ademruimte krijgen als ze ingebouwd worden.
  • Zo zou u hem kunnen verbergen achter een kast met schuifdeuren.
  • Ook kunt u de wasmachine inbouwen en integreren in een bestaand kastensysteem. Zo valt hij een stuk minder op!
  • Liever een goedkopere optie? Kies voor een gordijntje die met een stang boven de machine geplaatst kan worden.
  • In kleine badkamers kunt u de wasmachine en droger ook nog eens stapelen in een kast. Mooi opgelost!

 

Met een beetje creativiteit komt u al een heel eind! Wij hopen dat u iets heeft gehad aan onze tips. Hulp nodig? Breng een bezoekje aan onze showroom en onze medewerkers helpen u bij een oplossing voor uw kleine badkamer!

Trendwatcher Jeroen

In kleine badkamer kunt u de wasmachine en droger ook nog eens stapelen in een kast

Sani-Dump - fd19e7d50c6941aad8d7cb606b159cf8
Laatste trends