Hoe styled u een landelijke badkamer?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 01 november 2019

Een landelijke sfeer is in een woonkamer of keuken makkelijk toe te passen door middel van houten elementen, kussens en accessoires. Een badkamer is vaak iets lastiger om te toveren tot een landelijke ruimte, maar het is zeker niet onmogelijk! In deze blog laten wij zien hoe u de badkamer landelijk kunt stylen.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-01-10T164358.484

Hout, hout en nog eens hout!

Als u aan een landelijke badkamer denkt, dan denkt u natuurlijk als eerst aan houten elementen. Ga voor ruw en onbehandeld hout om een rustieke en karakteristieke uitstraling te creëren. Dit kunt u doorvoeren in bijvoorbeeld balken aan het plafond, kastjes of accessoires. Voor de vloer is het dan juist weer mooi om een mooie natuursteen uit te kiezen. Dit is niet alleen een makkelijk materiaal om schoon te houden, maar past ook goed bij de sfeer.

Trendwatcher Songül

Door middel van houtn elementen, kussens en accessoires

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-01-10T164144.407
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-01-10T164128.575

De muren

Ook met de muren kunt u veel doen in een landelijke badkamer. Het is bijvoorbeeld heel gaaf om één muur onbehandeld te laten, zodat de stenen nog te zien zijn. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling en geeft de badkamer veel karakter. Vindt u dit toch iets te heftig? Dan kunt u ook kiezen voor gestucte muren. Laat de muren stuken met ruw materiaal en u creëert een echt landelijk effect!

De kleuren

Bij het uitzoeken van de kleuren voor een landelijke badkamer is het belangrijk om te kijken naar natuurlijke tinten. Ga voor grijs, beige en zandtinten en voer dit door in alle elementen van de badkamer. Zo zorgt u er voor dat het één geheel wordt en de badkamer rust uitstraalt!

Trendwatcher Songül

Dit zorgt voor een robuuste uitstraling

De accessoires

Ook in de accessoires kunt u de landelijke stijl goed laten terugkeren. Kruiken zijn een leuke toevoeging, maar u kunt bijvoorbeeld ook veel doen met houten krukjes, mooie klassieke kranen en veel natuurlijke elementen. Een goede tip hierbij is kalkverf; om uw meubels en accessoires een mooie landelijke touch te geven. Ga lekker aan de gang en ontdek wat mooi staat in uw badkamer!

Laatste trends