Hoe maak ik mijn badkamer duurzaam?

Door Songül

Geschreven door: Songül op 06 april 2023

Duurzaamheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen in badkamers. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Of u nu voor een compleet nieuwe duurzame badkamer kiest of voor aanpassingen in uw huidige badkamer. Het verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Hoe maak ik mijn badkamer duurzaam?

Waarom een duurzame badkamer?

Het creëren van een duurzame badkamer biedt veel voordelen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

✓ Op langere termijn creëert u een financieel voordeel.
✓ U verkleint uw ecologische voetdruk.
✓ U kunt meer comfort ervaren in de badkamer.
✓ U zult sneller gaan voor duurzame keuzes.

Tips voor het verduurzamen van de badkamer

Bent u overtuigd en wilt u zelf aan de slag gaan met verduurzamen? We geven u graag een aantal tips over hoe u een duurzame badkamer kunt realiseren.

Maak gebruik van duurzame materialen

Een goede manier om duurzaamheid in uw badkamer toe te passen is door te kiezen voor duurzame materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor marmeren tegels of voor de vochtbestendige en recyclebare materialen zoals natuursteen, hout en glas. Duurzame materialen verbruiken minder energie in de productie en zorgen voor een milieuvriendelijke uitstraling van uw badkamer.

Trendwatcher Songül

verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

Hoe maak ik mijn badkamer duurzaam?
Hoe maak ik mijn badkamer duurzaam?

Kies voor ledverlichting

We kunnen er niet omheen dat juiste verlichting in de badkamer essentieel is. LED verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. Een ledlamp verbruikt tot 90% minder energie dan een gloeilamp met gelijke lichtopbrengst én gaat langer mee.

Tip: Vervang uw huidige verlichting – mits het goed is – pas als het kapot is.

Waterbesparende kranen

De badkamer is de plek waar misschien wel het meeste water wordt verbruikt. Met een waterbesparende kraan of douchekop vermindert u het watergebruik eenvoudig zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Ook bij het toilet kunt u kiezen voor waterbesparende spoeltechnieken.

Trendwatcher Songül

Een ledlamp verbruikt tot 90% minder energie

hoe maak ik mijn badkamer duurzaam? Douchetoilet.
de perfecte badkamerspiegel

Elektrische radiatoren

De combinatie van zonnepanelen en elektrisch verwarmen past heel goed. Een elektrische radiator produceert in korte te tijd veel warmte. Daarnaast zijn ze energiezuinig vanwege de thermosstaatfunctie en kunt u er geld mee besparen.

Zorg voor genoeg ventilatie

Check of er extra ventilatievoorzieningen nodig zijn. De badkamer is een vochtige ruimte en met goede ventilatie voorkomt u vochtproblemen en aantasting van materialen door schimmels en bacteriën. Zet altijd een raam open tijdens het douchen of kies voor een ventilatiesysteem.

hoe maak ik mijn badkamer duurzaam? elektrische radiator
hoe maak ik mijn badkamer duurzaam?

Persoonlijk advies nodig voor een duurzame badkamer?

Maak vrijblijvend een afspraak in een van onze showrooms en krijg persoonlijk advies over het verduurzamen van uw badkamer. Onze specialisten kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor een duurzame badkamer.

Laatste trends