Grote badkamer ideeën – 7 manieren om een ruime badkamer in te richten

Door Songül

Geschreven door: Songül op 07 juli 2022

Een grote badkamer inrichten kan lastig zijn. Zeker wanneer u niet goed weet waar u moet beginnen, maar met de juiste kennis kunt u er een gezellige, uitnodigende en luxueuze badkamer van maken. Of u nu een wellness badkamer wilt creëren met dubbele douche en sauna voor een oase van heerlijke ontspanning, of een badkamer met dubbele wastafel wilt voor het gezin, wij geven u 7 ideeën die u in uw badkamer kunt verwerken.

Grote badkamer ideeën

Het voordeel van een grote badkamer is dat u de ruimte hebt om luxe in de badkamer te verwerken. Alles kan groots en er kunnen verschillende meubels plaatsnemen zonder dat het te krap wordt. u hoeft dus ook niet een keuze te maken tussen een bad en douche, want het kan allebei! Deze luxe heeft zo ook z’n keerzijde, een ruime badkamer kan namelijk al snel koel aanvoelen. Het is de uitdaging om de ruimte zo in te delen dat het ruim én sfeervol is. Goed om voorafgaand aan het ontwerpen van uw badkamer na te denken over de prioriteiten, zodat u alle elementen op kunt nemen die geschikt zijn en bij u passen. Hieronder vindt u de beste ideeën voor een grote badkamer, zodat uw ruimte uitnodigend, luxueus en praktisch aanvoelt.

Plaats een dubbele wastafel

Plaats een dubbele wastafel om ruimte te creëren voor alle gezinsleden. Dubbele wastafels zijn niet alleen praktisch, maar vormen ook prachtige blikvangers en zorgen voor symmetrie. Dankzij de ruimte in de badkamer hebben uw partner en u allebei uw eigen persoonlijke ruimte.

Trendwatcher Songül

ERVAAR PRIVACY, COMFORT EN LUXE

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Grote badkamer ideeën
Grote badkamer ideeën

Creëer een centraal punt

Vaak zijn vrijstaande baden een opvallend middelpunt in een mooie grote badkamer. Een vrijstaand bad heeft ruimte nodig om tot z’n recht te komen. Door deze plek te benadrukken, wordt de aandacht hier direct naartoe getrokken. Verf of betegel bijvoorbeeld de wand achter het bad in een contrasterende kleur. Dit helpt om het profiel van het bad mooi ui te laten uitkomen.

Installeer een dubbele douche

Een heerlijke toegevoegde waarde aan de badkamer is natuurlijk de inloopdouche. Iets waar we vrijwel iedere dag gebruik van maken is natuurlijk de douche. Door een dubbele douche te installeren, kunt u tegelijk met uw partner douchen of de kinderen tegelijk wassen. Let hierop wel dat u kiest voor een douche die minstens 160 cm breed is zodat beide personen comfortabel kunnen douchen.

Grote badkamer ideeën
Grote badkamer ideeën

Combineer materialen en kleur voor diepte en afwisseling

Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgt de badkamer contrast in het design. Zo kun je een duidelijke scheidingslijn tussen het ‘natte’ gedeelte en ‘droge’ gedeelte van de badkamer aangeven.

Daarnaast in kleurgebruik ook belangrijk in een ruime badkamer. Kies voor een basiskleur en verrijk deze met kleuraccenten die hierbij passen. Ook kunt u ervoor kiezen om een uitgesproken kleur ter decoratie te kiezen. Verwerk deze in verschillende decoraties denk hierbij aan: handdoeken, vazen, planten, beelden. Als u uitgekeken raakt op de kleur, kunt u deze items makkelijk vervangen voor een andere kleur. Verschillende kleuren geven een grote badkamer meer dynamiek, en de decoraties zorgen ervoor dat het interieur levendiger wordt.

Trendwatcher Songül

KIES VOOR EEN BASISKLEUR EN VERRIJK DEZE MET KLEURACCENTEN.

Grote badkamer ideeën
Grote badkamer ideeën

Berg spullen mooi op

Dat er in een grote badkamer geen gebrek aan ruimte is, is geen verrassing. Daarom hoeft de kastruimte niet ruimtebesparend te zijn. Echter is het wel belangrijk om spullen op een mooie manier op te bergen. Een mooie manier om dit te doen is door de lades onder dubbele wastafels. Deze kunnen mooi in het geheel worden opgenomen.

Grote badkamer ideeën
Grote badkamer ideeën

De multifunctionele ruimte

Hedendaagse badkamers zien er soms helemaal niet meer uit als badkamers, maar hebben veel weg van comfortabele woonkamers. Dit komt doordat er ladekasten, fauteuils of stoelen gebruikt worden. Ook kun je een gedeelte inrichten waar u uw make-up opdoet of zelfs een kleedruimte. De multifunctionele badkamer heeft veel voordelen, zo kunnen verschillende activiteiten op één plek woorden uitgevoerd. Uiteraard heeft u wel echt een hele grote badkamer nodig om alles met elkaar te verbinden.

Grote badkamer ideeën
Grote badkamer ideeën

Maak gebruik van een divider

Door een roomdivider te gebruiken, creëer je meer sfeer in de badkamer. Zo kun je hoekjes creëren en krijg je meer privacy. Daarnaast maakt het uw badkamerontwerp speelser en kun je bijvoorbeeld het toilet scheiden van de rest van de badkamer.

Ga de uitdaging aan om uw grote badkamer sfeervol en naar wens in te richten! Het belangrijkste hierin is dat uw badkamer een plek wordt waarin u zich goed voelt. Pas het aan uw stijl aan, dan is het zeker weten een recept voor succes! Wilt u graag meer tips over het inrichten van een grote badkamer? Lees dan ons blogbericht ‘Een grote badkamer, hoe richt je die in?’.

Laatste trends