Ervaar luxe met een en-suite badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 01 april 2022

Een en-suite badkamer is een droom van velen. Niet alleen door de luxe uitstraling, maar ook door alle gemakken die een en-suite badkamer biedt. U kunt direct vanuit de slaapkamer onder de douche springen. Waarschijnlijk heeft u de luxe van een en-suite badkamer al eens mogen ervaren tijdens een hotelovernachting. Sani-Dump geeft graag een aantal tips en ideeën die u kunt toepassen voor het creëren van een en-suite badkamer.

en-suite badkamer

Wat is een en-suite badkamer nu eigenlijk?

‘En-suite’ is een Franse term en betekent letterlijk naast. Bouwkundig gesproken gaat het om een ruimte die uit een slaapkamer en een badkamer bestaat. Ook slaapkamers die een aangrenzende badkamer hebben, worden gezien als en-suite badkamer. Iedere en-suite badkamer zo ook weer een andere indeling, waardoor de ruimte op verschillende manieren kan worden ingericht. Privacy, comfort en luxe zijn woorden die wij vandaag de dag associëren met en-suite badkamers.

Hoe kunt u de badkamer van de slaapkamer scheiden?

Glazen wand

Er zijn een aantal manieren om een en-suite badkamer van het slaap gedeelte te scheiden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van glazen wanden om ervoor te zorgen dat het water niet overal terecht komt. Om de privacy te bewaren kan er matglas toegepast worden, of kunnen jaloezieën geplaatst worden. Het voordeel van glas ten opzichte van een massieve wand is dat het de ruimte groter doet aanvoelen en er meer natuurlijk licht binnenkomt.

Trendwatcher Songül

ERVAAR PRIVACY, COMFORT EN LUXE

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
en-suite badkamer
en-suite badkamer

Schuifdeur of gordijn

Afhankelijk van de indeling van de badkamer, kan een schuifdeur ook een goede optie zijn om de en-suite badkamer af te sluiten. Een schuifdeur neemt niet veel ruimte in beslag en bij verschillende badkamer stijlen kan een bepaalde soort deur, zoals een stalen deur extra sfeer geven aan het interieur. Ook gordijnen zijn geschikt om de ruimtes van elkaar te onderscheiden.

Maak een geheel van de ruimte

Wanneer u kiest voor een open badkamer is het goed om te kiezen voor verschillende materialen die het contrast tussen twee ruimtes overbrengen. U kunt kiezen voor een vloer van hetzelfde materiaal of voor twee verschillende vloeren om scheiding aan te brengen. Maak een geheel van de ruimte door middel van een passend kleurenpalet die in de meubels en accessoires terugkomt.

Trendwatcher Songül

PLAATS EEN VRIJSTAAND BAD VOOR EEN GEVOEL VAN LUXE.

en-suite badkamer
en-suite badkamer

De echte eyecatchers

Vrijstaand bad

Ga voor een groot vrijstaand bad waarin u heerlijk kunt genieten. Het staat niet alleen chique, maar het vormt ook nog eens het pronkstuk in uw en-suite kamer. Plaats het bad voor het raam wanneer u een mooi uitzicht hebt (wel met niet te veel inkijk), of achter een glazen wand zodat het bad zichtbaar blijft. Ook is het belangrijk om deze te plaatsen op een plek waar het niet erg is om een beetje met water te morsen.

Regendouche

Wilt u echte luxe ervaren? Dan is een centrale regendouche in het midden van uw slaapkamer een ware droom. Eigenlijk is dit iets dat u alleen in films of woonbladen voorbij ziet komen. Een echte en-suite badkamer kunnen we het dan ook niet echt meer noemen. Werk met glazen wanden, niveau verschillen en geniet optimaal.

Zorg voor goede ventilatie

Een belangrijk ding in een en-suite badkamer is dan wel een goed functionerende luchtventilator. Ook is een goed werkend doucheputje of douchegoot geen overbodige luxe.

Laatste trends