Een hotelbadkamer volgens de nieuwste trend: Hotel Chique

Door Songül

Geschreven door: Songül op 12 juli 2021

Een hotelbadkamer in huis? Wie wil dat nu niet! Vaak is een bezoek aan de badkamer van een mooi sterrenhotel één van de eerste dingen die we doen wanneer we hebben ingecheckt. Dit is vrijwel nooit een teleurstelling! Hier ontdekken we een heerlijke regendouche, mooi bad, rijke materialen, chique afwerkingen en een gevoel van luxe. Het mooie is dat een hotelbadkamer ook thuis gecreëerd kan worden. Deze stijl is bekend onder de naam Hotel Chique. Wilt u ook genieten van zo’n mooie chique badkamer? Sani-Dump helpt u in dit blogbericht op weg!

Hotel Chique

Begin bij de basis

We beginnen met de basis: kleuren & materialen. Wanneer u uw badkamer om wilt toveren à la Hotel Chique is het goed om na te denken over de kleuren die u wilt gebruiken. Een hotelbadkamer heeft vaak kleuren met diepe tonen, waaronder bordeauxrood, cognac, okergeel en zalmroze. Bovendien wordt er ook vaak gebruik gemaakt van zwarte, donkerblauwe en mosgroene tinten.

Iets wat ook vaak te zien is in hotels en zorgt voor die chique uitstraling is het gebruik van natuursteen. Marmer vormt de perfecte basis voor een chique badkamer. Natuurlijk kan dit redelijk prijzig zijn. Daarom kunt u tegenwoordig ook kiezen voor marmerlook keramische tegels. Dit geeft dezelfde uitstraling en is bijna nét zo mooi!

Trendwatcher Songül

DEZE STIJL IS BEKEND ONDER DE NAAM HOTEL CHIQUE

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
Hotel Chique
Hotel Chique

Rust en eenvoud

U zal het niet zeggen wanneer u de chique plaatjes van hotelbadkamers ziet. Toch hebben ze allemaal een ding in gemeen: rust en eenvoud. Nu wordt hiermee niet minimalistisch bedoelt, maar als u een kijkje neemt in de badkamers van mooie hotels komt u er vaak achter dat er niet veel spullen in staan. Dit is dan ook logisch aangezien er iedere keer weer nieuwe gasten komen. Om rust een eenvoud in de badkamer te bewaren is het goed om meerdere opbergplekken te creëren voor uw spullen. Hierbij kunt u denken aan fluwelen/stoffen manden of badkamer meubels waarin u alles goed kwijt kunt. Mooie spullen zoals geurkaarsen, blokjes zeep of een vaas kunnen wel in het zicht blijven.

Complete wellness

Een Hotel Chique badkamer is niet af zonder dat er gebruikt gemaakt wordt van ontspannen elementen zoals een heerlijk groot bad met wellness functies, een stoomcabine of een royale inloopdouche. Bij Sani-Dump hebben we een ruim aanbod aan A-merken Sanitair die uw Hotel Chique badkamer perfect afmaken, zoals Detremmerie, Duravit, Villeroy & Boch. Bekijk alle merken hier.

Trendwatcher Songül

TOCH HEBBEN ZE ALLEMAAL EEN DING IN GEMEEN: RUST EN EENVOUD

Hotel Chique
Hotel Chique

It's all about the details

Het zit ’m in de details. Wat dacht u van gouden of zwarte accenten om een statement te maken? U kunt ervoor kiezen om deze kleuren te verwerken in de douchekoppen, kranen en designradiatoren. Daarnaast kunt u ook schitterende douchewanden die door een matzwart frame worden omlijst.

Heeft u al gedacht aan spiegels? Denk aan bijzondere barokke spiegels of spiegels met een prachtig luxe backlight. Verder kunt u uw badkamer afmaken met accessores zoals dikke handdoeken en hoogpolige badmatten. Dit straalt luxe en comfort uit, precies hetgeen wat u uit wilt stralen in uw hotelbadkamer.

Het perfecte licht

Last but not least, Licht bepaalt de gehele sfeer van een ruimte. Wanneer het op de badkamertrend Hotel Chique in uw aankomt, wordt er gebruik gemaakt van zacht, warm en gedimd licht. In een hotel is dit meestal zo gemaakt dat u direct een luxe gevoel ervaart. U kunt bijvoorbeeld rondom de spiegels lampjes bevestigen en het witte licht vervangen door warmere varianten.

Laatste trends