De strak landelijke badkamer: een combinatie om bij weg te dromen!

Door Songül

Geschreven door: Songül op 17 maart 2022

De strak landelijke badkamer is een nieuw begrip in badkamerland. Het is dé perfectie combinatie voor iedereen die houdt van traditionele materialen, eenvoud en sfeer. Waar de landelijke badkamer vaak een gedateerd en ouderwets imago heeft. En een strakke badkamer juist als minimalistisch en kil gezien wordt. Creëren de twee badkamerstijlen samen een geheel nieuwe uitstraling. Benieuwd hoe u deze twee stijlen met elkaar kan combineren? Wij vertellen het u graag!

landelijke badkamer

Wat is een strak landelijke badkamer?

De strak landelijke badkamer is de perfecte combinatie voor een warme en gastvrije ruimte. De strakke lijnen van de moderne badkamer worden gekoppeld aan de landelijke accenten van een landelijke badkamer en andersom. Wanneer u begint met het combineren van deze twee stijlen is het goed om na te denken over welk van de twee stijlen uw favoriet is en deze als basis te gebruiken. Zo kunt u uw badkamer helemaal naar wens inrichten.

Trendwatcher Songül

MENG STRAKKE LIJNEN VAN DE MODERNE BADKAMER MET LANDELIJKE ACCENTEN

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
landelijke badkamer
landelijke badkamer

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Een landelijke badkamer staat vooral bekend om het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, maar ook pleisterwerk en lambrisering komen hierin terug. Nu past lambrisering niet echt in een strakke badkamer, maar we kunnen wel de andere materialen verwerken in een strak landelijke badkamer.

Om sfeer in de badkamer te brengen is hout onmisbaar. Gebruik dit bijvoorbeeld voor de vloer of wanden. U vraagt zich vast af ‘Is hout in de badkamer wel mogelijk?’. Uiteraard zijn niet alle houtsoorten geschikt voor in de badkamer. Zo is het altijd belangrijk dat het hout bewerkt is. Houtsoorten, waaronder Teakhout, Jatoba, Iroko, Merbau, of bamboe doen het vaak goed in de badkamer. Houdt er wel rekening mee dat er genoeg ventilatie is. Ook kunt u gebruik maken van keramisch parket. Dit zijn houtlook tegels die lijken op parket, maar veel onderhoudsvriendelijker zijn.

Trendwatcher Songül

NEUTRALE EN LICHTE TINTEN DOEN HET HEEL GOED

Kleurcombinaties

Door gebruik van de juiste kleuren en materialen komt u al een heel eind. Neutrale en lichte tinten, zoals wit, grijs, beige en aardetinten doen het heel goed. Voor de vloer is het mooi om houtlook of grote lichte tegels te gebruiken. Om de strakke lijnen door te laten lopen zijn strak gestucte wanden, iets wat we vaak terug zien in strak landelijke badkamers. De wanden worden bekleed met bijvoorbeeld pleisterwerk en u kunt kiezen voor kleine mozaïektegels die als eyecatcher de aandacht naar zich toe trekken.

landelijke badkamer
landelijke badkamer

Badkamermeubelen

Badkamermeubelen met strakke lijnen passen goed in de strak landelijke badkamer. Denk hierbij aan vaste badmeubelen, een design hangtoilet en een ruime inloopdouche. Bent u een liefhebber van strakke meubels? Dan kunt u juist kiezen voor landelijke details die de badkamer toch een sfeervolle uitstraling bieden. Denk aan gietijzeren deurgrepen, een waskom van natuursteen, een houten wastafel en landelijke accessoires. Wilt u in de basis meer landelijk terug laten komen? Kies dan voor paneeldeuren en een bad met rondere vormen.

Laatste trends