Creëer een wellness badkamer met deze 5 tips

Door Songül

Geschreven door: Songül op 04 september 2022

De badkamer is een plek om even helemaal tot rust te komen. Een plek om voor uzelf te zorgen en u even helemaal af te sluiten van de rest van de wereld. Of dit nu tijdens het ochtendritueel is om u klaar te maken voor de dag of na een lange dag buiten de deur om volledig tot rust te komen. De badkamer is een plek voor ontspanning. Wilt u weten hoe u uw badkamer kunt omtoveren tot een mini-spa? Wij hebben vijf tips om uw badkamer in te richten op wellness en ontspanning.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-08-29T115521.110

Tijd is kostbaar en daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om tot rust te komen. Dit is enorm belangrijk om in balans te komen als verbetering voor uw algehele welzijn. Ooit was de badkamer een ruimte waar we ons even snel opfriste, maar tegenwoordig is het een ruimte waar we ons rustig terugtrekken van de waan van de dag. Door het creëren van een badkamer met spa faciliteiten komt u sneller tot uzelf. Door een goed ontwerp kan de badkamer omgetoverd worden tot een rustgevende ruimte met alle elementen nodig. De nieuwste technologieën maken het al mogelijk om een simpele badkamer om te toveren tot een mini-wellness.

Verlichting

Verlichting is iets wat de ambiance van een ruimte bepaalt. Een lichte, zonovergoten badkamer verfrist en brengt u op gang in de ochtend. Dit kan gerealiseerd worden door een groot raam en spiegels die het licht door de ruimte weerkaatsen. Heeft u niet de luxe dat uw badkamer beschikt over een groot raam. Overweeg dan daglichtlampen die goed werken, zeker wanneer er te weinig licht is in de winter. De grote lichtintensiteit geeft u het zomerse buitengevoel.

Naast natuurlijk daglicht is een combinatie van sfeerlicht en accentverlichting nodig om architectonische kenmerken van de badkamer te benadrukken. Ook wilt u natuurlijk boven de wastafel goed licht om uw make-up op te brengen of om uzelf te scheren. Met verschillende en afzonderlijke verlichting kunt u de hoeveelheid licht doseren op basis van uw behoeften op dat moment en hiermee de juiste hoeveelheid aan comfort en ontspanning bereiken.

Wanneer u even een me-time momentje heeft en lekker in bad gaat kan kaarslicht ook de sfeer van luxe en ontspanning opwekken.

Wist u dat er ook verlichtingssystemen geïntegreerd worden in douchekoppen. Hiermee wordt de ontspannende kracht van water en licht gecombineerd. Kleuren en licht kunnen namelijk gebruikt worden als behandelwijze om een verstoord energiebalans in het lichaam te herstellen. Ook wel chromotherapie genoemd.

Trendwatcher Songül

Maak gebruik van verschillende soorten verlichting.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600
7 creatieve manieren om uw badkamermuren te versieren
Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-40-300×212

Kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Zachte kleuren zorgen ervoor dat een badkamer er aangenaam uitziet en een comfortabele sfeer heeft. Kleuren zoals wit, lichtgrijs, beige, romig of wat koelere kleuren als blauw en groen kunnen een gevoel van rust opwekken.

Textuur en natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke elementen, geïnspireerd door de natuur, bevordert de ontspanning. Dit is een belangrijk onderdeel in het creëren van een wellness badkamer. De keuze van warme tinten en natuurlijke materialen dragen bij aan het creëren van een uitnodigende en rustgevende omgeving. Hierbij kunt u denken aan tegels met een mooie structuur, hout of natuursteen. Naast een zorgvuldige keuze van de materialen voor de oppervlakken, is het net zo belangrijk om de juiste textielaccessoires te kiezen. Dit kunt u doen door heerlijke katoenen badjassen aan te schaffen, waarin u zich kunt wikkelen na een warm bad. Dit geeft ons het gevoel dat we ons in een luxe hotel bevinden. Vergeet ook niet een luxe badmat voor uw voeten en andere leuke accessoires, zoals een houten krukje, rieten manden, planten en/of bloemen.

Sauna's en hammams

Voor de echte liefhebber van wellness en ontspanning is een sauna of hammam de echte uitkomst. Uiteraard is dit iets waarbij u nét wat extra ruimte nodig heeft. Toch hoeft u niet een super grote badkamer te hebben. Er zijn genoeg sauna’s en hammams voor thuisgebruik op de markt in verschillende maten, vormen en materialen die voldoen aan de behoeften van uw ruimte en uw ontwerp. Uiteraard zijn er ook luxueuze ontwerpen die gemakkelijk in andere binnenruimtes kunnen worden gebruikt zoals de slaapkamer.

Trendwatcher Songül

Natuurlijke elementen bevorderen ontspanning

omarm een ontwerp zonder rommel

Wanneer u tot rust wilt komen gaat dit uiteraard veel beter wanneer de ruimte waarin u zich bevindt georganiseerd en rustig is. Door spullen op te bergen zult u zich direct beter voelen. Ook vanuit een praktisch oogpunt zorgt voldoende opbergruimte voor een opgeruimd oppervlak, wat het schoonmaken van uw badkamer een stuk makkelijker en hygiënischer maakt. Kies badkamermeubilair met veel opbergruimte. Bijvoorbeeld opbergmeubels die aan de wand bevestigt kunnen worden voor een ruimtelijk effect. Daarnaast is het belangrijk dat uw badkamerontwerp stak is. Hou rekening met drempels en andere storende elementen die de rust kunnen verstoren.

Wij hopen dat u met deze vijf tips aan de slag kunt gaan in de badkamer, om deze zo om te toveren tot een relaxte omgeving, waar u heerlijk tot ontspanning kunt komen. Het maakt niet uit hoe u uw badkamer inricht, als u zich er maar thuis voelt in uw eigen stukje paradijs.

Laatste tips