Badkamerindelingen voor de kleine en

Door Songül

Geschreven door: Songül op 27 mei 2022

Een eigen plek voor ontspanning? Ervaar het in uw en-suite badkamer, de perfecte plek om uw creativiteit de vrije loop te laten. Bij een En-suite badkamer denkt men vaak aan het beeld van een slaapkamer met verlenging waarin sanitair is samengesmolten tot een luxe ruimte. Toch hoeft een en-suite badkamer niet groot te zijn. Sani-Dump deelt graag ideeën met u om uw kleine en-suite badkamer zo efficiënt en stijlvol mogelijk in te rechten.

Sani-Dump - Ontwerp-zonder-titel-2022-05-30T123028.599

Het ontwerpen van een kleine en functionele en-suite badkamer kan een aantal uitdagingen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van genoeg vloeroppervlak, het verlichten van een ruimte zonder ramen of bouwen in lastige ruimtes (zoals een badkamer met schuin dak). In dit blogbericht geven we u tips en tricks om elke vierkant centimeter van uw kleine en-suite badkamer optimaal te benutten.

Badkamerkranen
baden

Grootte van Nederlandse badkamers

De gemiddelde badkamer in Nederland beslaat ongeveer 8,5 m². Toch zijn er ook vele huishoudens met badkamers die gemiddeld 5 m² groot zijn. Daarnaast hebben veel appartementen badkamers die maar 3 of 4 m² groot zijn. Hoe kleiner de badkamer is, hoe lastiger het is om een indeling te maken waarbij alles past.  In kleine en-suite badkamers is er vaak niet genoeg ruimte om te kiezen voor een bad én douche. Daarom is het goed om goed na te denken wat u graag in de badkamer wilt hebben. Vaak is een douche (of bad), wastafel met kraan en eventuele onderkast noodzakelijk. Het toilet kan indien er een aparte ruimte is nog op een andere plek worden geïnstalleerd.

Wilt u tips om een kleine badkamer groter te doen lijken? Lees in dit blogbericht onze tips: kleine badkamer? Laat uw badkamer groter lijken dan dat hij is!

Ervaar luxe met een en-suite badkamer

Uiteraard zijn er meerdere dingen die u kunt doen om uw en-suite badkamer geheel in te richten naar uw wens. Heeft u meer ruimte? Lees dan ook eens ons blogbericht ‘Ervaar Luxe met een en-suite badkamer’. Hier vertellen we u meer over het scheiden van één ruimte waarin zowel de slaapkamer als badkamer zich bevinden en het creëren van een geheel binnen deze twee ruimtes.

Verschillende en-suite indelingen

Vooral in appartementen komt de en-suite badkamer veel voor. U kunt gemakkelijk vanuit de slaapkamer doorlopen naar uw badkamer. De indeling van de en-suite badkamer is helemaal afhankelijk van waar de deur zich bevindt. Zo zijn er ontelbaar badkamerindelingen, afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren.

Laten we beginnen bij de badkamer waarbij aan weerskanten van de deur even veel ruimte is. Hier komt dan vaak aan de rechter- of linkerkant een bad met douche en aan de andere kant van de deur een wastafel met toilet.

Daarnaast is de ‘drie-op-een-rij’ en-suite indeling qua ontwerp het meest eenvoudig, efficiënt en een ideale indeling voor een klein huishouden. Hierbij worden alle badkamermeubels en sanitair tegen één wand geplaatst, vanuit het punt van de deuropening. De douche wordt achterin tegen de muur geplaatst met een glazen wand voor opspattend water. Hiernaast bevindt zich het toilet en de wastafel.

Uiteraard in kleinere vierkante en-suite badkamers, waar geen ruimte is voor het toilet wordt tegenover de deur een wastafel geplaatst en hiernaast een inloopdouche.

We helpen u graag om een ruimte te creëren die uw persoonlijke smaak weerspiegelt. De badkameradviseurs van Sani-Dump staan altijd voor u klaar om de binnen uw badkamer optimaal te benutten. Zelfs wanneer u een kleine en-suite badkamer hebt, kunnen zijn het meeste uit de ruimte halen door middel van een gratis 3D-ontwerp. Ook wand- en vloertegels kunnen op een stijlvolle manier een enorme impact hebben op de kleine ruimte.

Laatste trends