5 Verfrissende planten voor in de badkamer

Door Songül

Geschreven door: Songül op 14 december 2023

De badkamer is een ruimte waar we tot rust komen en onszelf verwennen. Naast stijlvolle tegels en luxe accessoires kan het toevoegen van groen aan de badkamer een verfrissende en ontspannende sfeer creëren. Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook tal van voordelen voor onze gezondheid, zoals het zuiveren van de lucht en het bevorderen van een gevoel van welzijn. Wij lichten 5 verfrissende planten uit die perfect zijn voor in de badkamer.

5 VERFRISSENDE PLANTEN VOOR IN DE BADKAMER

1. Varen (Nephrolepis exaltata)

Varens zijn prachtige planten die goed gedijen in vochtige omgevingen. Dit maakt de badkamer de ideale plek! Ze zijn uitstekend in het verwijderen van luchtverontreinigende stoffen en zorgen voor een gezonde luchtvochtigheid. Varens houden van een vochtige grond en hebben weinig licht nodig.

varen plant badkamer

2. Bamboe (Dracaena sanderiana)

Bamboe is een elegante plant die een vleugje natuurlijke sereniteit aan elke badkamer toevoegt. Het is een snelle groeier en kan goed gedijen in vochtige omstandigheden. Bamboe is ook een uitstekende luchtzuiveraar en kan helpen bij het absorberen van schadelijke stoffen. Bamboe kan goed tegen weinig licht en heeft slechts af en toe water nodig.

bamboe plant in badkamer
Trendwatcher Songül

Vetplanten zijn perfect voor mensen die geen groene vingers hebben.

Sani-Dump - wijzend-naar-rechts-lachend-600×600

3. Aloë Vera (Aloe barbadensis miller)

Deze veelzijdige plant staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en is gemakkelijk te onderhouden. Aloë Vera kan goed tegen vochtige omstandigheden en heeft weinig zonlicht nodig. Het sap van de bladeren kan ook worden gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, waardoor het een handige plant is om in de badkamer te hebben.

aloe vera plant badkamer

4. Lepelplant (Spathiphyllum)

Lepelplanten zijn populaire keuzes voor badkamers vanwege hun vermogen om vocht uit de lucht te halen. Ze gedijen goed bij weinig licht en zijn bekend om hun prachtige bloemen. Lepelplanten kunnen helpen bij het verminderen van schimmelgroei en het zuiveren van de lucht.

lepelplant badkamer

5. Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

Vetplanten, zoals de Sansevieria (ook wel bekend als de “vrouwentong”), zijn perfect voor mensen met een druk schema of weinig groene vingers. Ze hebben weinig water en zonlicht nodig en doen het goed in vochtige omgevingen. Vetplanten zuiveren de lucht door ‘s nachts zuurstof af te geven, waardoor ze ideaal zijn als u een ensuite badkamer heeft.

vetplant badkamer

Een groene badkamer

Het toevoegen van deze planten in de badkamer zal niet alleen een vleugje groen en schoonheid brengen, maar ook bijdragen aan een gezondere en rustgevende omgeving. Onthoud wel dat sommige planten specifieke verzorgingseisen hebben, lees u daarom vooraf goed in. Met deze badkamerplanten kunt u genieten van een oase van rust en ontspanning terwijl u uzelf verwent in uw eigen thuis-spa. Wilt u helemaal voor een groene badkamer gaan? Doe dan inspiratie op in ons gratis inspiratiemagazine.

Laatste tips